Mijn behandelingen

Mijn behandelingen zijn heel zorgvuldig. Je bent alleen met mij in de behandelruimte en ik blijf bij je tot de behandeling is afgerond. 

Wanneer Qi niet vrij door het lichaam stroomt, kan dit ziekte veroorzaken. Met behulp van acupunctuur kan ik de stroom van Qi herstellen en zo de gezondheid herstellen!

Het lichaam is voor mij als een energienetwerk met meridianen. Hierop liggen acupunctuurpunten en elk punt staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Nadat ik je tong heb gezien en je pols heb gevoeld, weet ik welk punt ik moet activeren om bepaalde energieën af te remmen of juist te stimuleren.

De voordelen van cosmetische acupunctuur zijn dat het de natuurlijke glans van de huid herstelt, oneffenheden doet vervagen, de huid lift, rimpels vermindert, het verouderingsproces uitstelt en de teint van de huid verbetert. Dus fijne lijntjes, acne, wallen, verslapping, kringen en ouderdomsvlekjes zijn goed op een natuurlijke manier te behandelen.

Ik verbeter niet alleen de huid van buiten, maar ook van binnen doordat ik ook een gewone acupunctuur behandeling geef voor het verbeteren van de huid (denk aan stress, slaapproblemen of hormonale disbalans). De naaldjes op het gezicht stimuleren de huid om zijn collageen opnieuw op te bouwen. De naaldjes op het lichaam stimuleren een gezonde bloedsomloop en een rustige hormoonspiegel, waardoor de huid van binnenuit beter wordt.

 

 

Bij cupping worden op bepaalde punten op uw lichaam glazen bollen (cups) aangebracht. Ik verwarm de lucht in de cup met een vlammetje en vervolgens plaatst ik het op de huid. De cup trekt dan vacuüm op de huid. 

Door het vacuüm wordt de doorbloeding sterk gestimuleerd. Afhankelijk van de intensiteit kunnen er ronde paarsblauwe plekken ontstaan. 

Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, long-problemen en verkoudheid. Met speciale cups kan ook gemasseerd worden.

 

Bloodletting ofwel Wet Cupping is een gespecialiseerde techniek die tot doel heeft het evenwicht in het menselijk lichaam te herstellen door middel van het gericht afvoeren van kleine hoeveelheden bloed uit specifieke locaties. Tevens stimuleert deze therapie de onderhuidse doorbloeding. Het is niet voor iedereen geschikt, maar bij stagnatie kan het enorm verlichtend werken.

Bij ooracupunctuur plaats ik hele kleine naaldjes op speciale punten die mijn behandeling versterken. Het is een hele mooie toepassing. Daarnaast plaats ik soms verblijfsnaaldjes in het oor die er in blijven zitten totdat ze er zelf uitvallen.

Moxa is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris).
Bij een behandeling met moxa worden de acupunctuurpunten met dit kruid verwarmd. Zo wordt warmte en energie toegevoegd op die punten en wordt energie in beweging gezet. Ik kan hiervoor kiezen als er pijn is door stagnatie, als er te weinig warmte is of teveel koude.

 

 

Gua sha is een schraaptechniek, die al eeuwenlang wordt toegepast in Azië, om klachten te behandelen die veroorzaakt worden door ophopende afvalstoffen.

 

Kruidentherapie

Kruidenmengels worden al duizenden jaren gebruikt binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde en ik vind het een hele mooie aanvulling op acupunctuur. De kruiden hebben elk een eigenschap; zuur, bitter, zoet of scherp en afhankelijk van je klacht, heb je specifieke kruiden nodig. Scherpe kruiden zijn warm en daardoor bijvoorbeeld goed om je lichaam op te warmen en zure kruiden hebben een samentrekkende werking wat bijvoorbeeld goed is als iemand heel veel zweet. De kruiden helpen je lichaam zijn balans te vinden. Omdat iedereen anders is en je ook zelf verandert, worden kruidenmengsels zorgvuldig bepaald aan de hand van je klachten die op dat moment spelen.

Verder ben ik heel erg enthousiast over Medicinale Paddenstoelen. Ze zijn supergezond, stimuleren het immuunsysteem en werken ontgiftend op het lichaam. Afhankelijk van de klachten, geef ik hierover advies.

Voedingsadvies

Voeding heeft een ‘kwaliteit’ of ‘natuur’, zoals verwarmend, koelend, bevochtigend of vertragend. Ik kan je uitleggen welk voedsel voor jou geschikt is op dit moment in je leven.