gewichts
verlies

Gewichtsverlies valt eigenlijk samen met gewichtscontrole, omdat we gewicht willen verliezen maar we willen uiteindelijk op gewicht blijven. Om dit te bereiken moeten we vaak verschillende stappen ondernemen zoals een dieet, bewegen en stress verminderen. Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen mooi ondersteunen.
Door naalden op bepaalde punten te plaatsen, komt er endorfine vrij, wat een kalmerende en ontspannen effect heeft, waardoor het makkelijker is om met stress en frustraties om te gaan die bijvoorbeeld tot binge-eten leiden. Daarbij kan acupunctuur de balans herstellen in je lichaam, zodat bijvoorbeeld de spijsvertering wat beter op gang komt of dat het lichaam wat warmer wordt en makkelijker kan verteren.
Om te begrijpen waar het overwicht vandaan komt, is het belangrijk om tijdens een intake dit goed te bespreken. Hierna voel ik je pols en bekijk ik je tong om te voelen hoe waar de disbalans in je lichaam zit. Dit alles geeft mij een goed inzicht en aan de hand hiervan kan ik een behandelplan opstellen.
Het aantal behandelingen van gewichtsverlies verschilt per persoon. In principe behandel ik het liefste iemand twee dagen in de week voor 2 weken. Daarna is een ‘booster’- behandeling om de twee weken voldoende.
Ik geef ook voedingsadviezen gebaseerd op de Chinese Geneeskunde. Deze voedingsadviezen zijn gebaseerd op de energetica van de voeding die je eet. Zo zijn er voedingsmiddelen die verkoelend werken of juist verwarmend zijn. Aan de hand van mijn diagnose, weet ik welke voedingsmiddelen voor jou goed zijn op dat moment. Als je de juiste energie qua voeding binnen krijgt, blijft het lichaam ook makkelijker in balans.