Hoe het allemaal begon

China 2005

Lang geleden liep ik in China langs een acupuncturist. Ik had niets te doen en uit pure nieuwsgierigheid stapte ik naar binnen voor een behandeling voor mijn knie. Ik vond het maar een vreemde ervaring en eerder lachwekkend dan interessant. Ja, ik was zeer sceptisch. Maar de volgende dag merkte ik wel degelijk  een grote verbetering in mijn knie en ik had ook veel meer energie! Gefascineerd door deze behandeling ben ik mij gaan verdiepen in de Chinese geneeskunde en ging ik regelmatig naar een acupuncturist in Nederland voor een behandeling. Zij heeft mij uiteindelijk geïnspireerd en inmiddels beoefen ik het prachtige vak acupunctuur met grote passie.  Ik heb altijd veel verschillende interesses gehad, maar toen ik acupunctuur ging studeren, viel alles samen en dacht ik JA, DIT IS HET!  Ik kan zoveel helen met mijn naalden, het verrast mij nog steeds. Ik dacht altijd dat het onzin was als mensen beweerden dat acupunctuur bij allerlei soorten klachten kan helpen, maar inmiddels weet ik dat het klopt.

Mijn missie

Ik vind dat acupunctuur als volwaardige geneeswijze gezien moet worden en niet als alternatieve geneeswijze. Ik heb ontzettend veel respect voor de Westerse Geneeskunde, maar ook acupunctuur kan veel betekenen voor mensen met verschillende klachten.

Mijn vrienden of mensen die ik tegen kom zeggen vaak: “O ja, acupunctuur, daar had ik nog niet aan gedacht! Kan dat ook voor dit probleem?” Ja, ja en nog eens ja. 

Ik zet mij graag in om acupunctuur bekender te maken, zodat misschien meer mensen aan deze geneeswijze denken als ze ergens last van hebben. Ik ben absoluut niet tegen medicijnen, maar het bestrijdt soms alleen maar de symptomen en helpt niet de oorzaak aan te pakken. Acupunctuur heeft geen bijwerkingen en het stimuleert het lichaam zichzelf te genezen. Wat valt er te verliezen?     

Mallorca en Amsterdam

Ik woonde met mijn partner, zoon en dochter op Mallorca, waar ik ook mijn eerste praktijk heb geopend. Mijn verlangen naar Nederland groeide en ik wilde ook weer dichter bij mijn ouders zijn. Iedereen uit het gezin wilde terug naar Amsterdam en dus wonen we weer in de buurt waar mijn kinderen zijn geboren. Ik ging direct op zoek naar een locatie voor mijn praktijk en al snel vond ik deze bijzonder prachtige plek op de Herengracht, waar ik nog steeds met veel plezier ben.  

Naast mijn passie voor acupunctuur hou ik van reizen en ontdekken, wat ik ook heel veel gedaan heb in mijn leven. Voor Corona reisde ik regelmatig naar China om in een acupunctuur-kliniek mee te lopen. Ik hoop dat dit binnenkort weer mogelijk gaat zijn.

Ik ben opgegroeid in Standdaarbuiten, een klein dorp in Brabant. Ik heb daarna een geweldige studententijd in Nijmegen gehad, waar ik de HBO opleiding SPH hebt afgerond. Daarna heb ik dankzij allerlei beurzen nog verder gestudeerd in het buitenland (en vooral ook gewoon lekker gereisd). 

Ik ben heel graag op mezelf, maar ook gek op gezelligheid. Ik oordeel niet snel en hou ervan als mensen zichzelf durven zijn. 

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.

Mijn Praktijk

Langs de Amsterdamse grachten in een prachtig pakhuis aan de Herengracht mag ik je ontvangen in een rustige en lichte ruimte, hartje centrum. 

Het pand is voorzien van een wachtkamer bij binnenkomst. Dit is fijn want sinds Covid19 neem ik tussen elke klant 20 minuten rust, om schoon te maken en te reinigen. Er is hier ook een toilet aanwezig en een fonteintje om je handen te wassen. 

Mijn praktijk bevindt zich op de eerste verdieping en is te bereiken met de trap en de lift. De eerste keer zal ik je ophalen zodat je weet waar mijn praktijk in het gebouw is.

Herengracht 221 bereik je met de metro vanaf Amsterdam Centraal Station (16 minuten lopen). Tram 12, 13 of 17 stoppen op de halte Dam/Raadhuisstraat (5 minuten lopen).

Opleiding

Ik ben een gediplomeerde coach en ik heb mijn acupunctuur en medische basiskennis afgerond aan de TCMA (Traditional Chinese Medicine Academy). Daarnaast ben ik in het bezit van een diploma MBK (Medische Basiskennis). Ik werk volgens de traditionele Chinese acupunctuur, maar ik werk ook graag met Vijf Elementen Acupunctuur. Ik pas afwisselend de Tan-methode, Tung methode of klassieke acupunctuur toe. Daarnaast pas ik ook veel andere therapieën toe zoals cupping, gua sha, bloodletting en moxa.

Naast behandeling geef ik ook voedingsadviezen. Ik heb mij in het bijzonder verdiept in Medicinale Paddenstoelen en dit schrijf ik soms ook voor.

Mijn scriptie heb ik afgerond over Tinnitus en Acupunctuur. Ik ben ook gespecialiseerd in overgang, stress gerelateerde klachten en onvruchtbaarheid.

Ik volg regelmatig nascholingen om zowel mijn kennis van de westerse- als de oosterse geneeskunde up-to-date te houden.

Certificering

 • Acupunctuur voor slapeloosheid 
 • Bloodletting
 • Cosmetische Acupunctuur
 • Effectief pijn behandelen met acupunctuur met de Tan-methode
 • Benadering van alledaagse klachten; gewichtsveranderingen 
 • Medicinale paddenstoelen
 • De dynamiek van de Vijf Elementen in de TCM Psychologie
 • Functionele klachten behandelen met acupunctuur 
 • De acupuncturist als counselor
 • Gynaecologie: Vrouwelijke infertiliteit
 • Gynaecologie: Menopauze 
 • Huidaandoeningen (dermatologie, westers medisch)
 • Oncologie en Acupunctuur
 • De kracht van plantaardige voeding 
 • Pulse and Abdominal Maps of the Saam Organ Pairs