OVER mIJ

Hi! Ik ben Saskia Zwaan. Ik stel me graag voor en nodig je graag uit in mijn praktijk in Amsterdam.

Hoe het allemaal begon

China 2005

Lang geleden liep ik in China langs een acupuncturist. Ik had niets te doen en stapte uit pure nieuwsgierigheid naar binnen voor een behandeling. Ik moest er die avond hard om lachen, want ik was heel sceptisch. De volgende dag merkte ik wel degelijk  een groot verschil in mijn lichaam en in mijn geest. Ik besefte op dat moment de kracht van acupunctuur. Gefascineerd door deze behandeling ben ik mij gaan verdiepen in de Chinese geneeskunde en ging ik regelmatig naar een acupuncturist in Nederland voor behandeling. Zij heeft me geïnspireerd en inmiddels beoefen ik het vak acupunctuur met grote passie.  Ik heb altijd veel verschillende interesses gehad, maar toen ik acupunctuur ging studeren, viel alles samen en dacht ik; JA, DIT IS HET!  Ik kan zoveel helen met mijn naalden, het is het mooiste vak wat ik geleerd heb. Ik dacht altijd dat het onzin was als mensen beweerden dat acupunctuur bij allerlei soorten klachten kan helpen, maar inmiddels weet ik dat het klopt.

Mijn missie

Ik vind dat acupunctuur als volwaardige geneeswijze gezien moet worden en niet als alternatieve geneeswijze. Ik heb ontzettend veel respect voor de Westerse Geneeskunde, maar ook acupunctuur kan veel betekenen voor mensen met verschillende klachten.

Mijn vrienden of mensen die ik tegen kom zeggen vaak: “O ja, acupunctuur, daar had ik nog niet aan gedacht! Kan dat ook voor dit probleem?” Ja, ja en nog eens ja. 

Ik zet mij graag in om acupunctuur bekender te maken, zodat misschien meer mensen aan deze geneeswijze denken als ze ergens last van hebben. Ik ben absoluut niet tegen medicijnen, maar het bestrijdt soms alleen maar de symptomen en helpt niet de oorzaak aan te pakken. Acupunctuur heeft geen bijwerkingen en het stimuleert het lichaam zichzelf te genezen. Wat valt er te verliezen?     

Amsterdam 2020

Ik woonde met mijn partner, zoon en dochter op Mallorca, waar ik ook mijn eerste praktijk heb geopend. Mijn verlangen naar Nederland groeide en als trotse moeder zie ik graag mijn kinderen dichter bij mijn ouders in de buurt opgroeien. Zodoende  wonen we sinds een tijdje in Amsterdam. Hier heb ik een prachtige praktijk geopend aan de Herengracht.

Naast mijn passie voor acupunctuur hou ik van reizen en ontdekken, wat ik ook heel veel gedaan heb in mijn leven. Voor Corona reisde ik regelmatig naar China om in een acupunctuur-kliniek mee te lopen. Ik hoop dat dit binnenkort weer mogelijk gaat zijn.

Ik ben opgegroeid in -Standdaarbuiten-, een klein dorp in Brabant. Ik kon niet wachten om op mijzelf te gaan wonen en in Nijmegen te gaan studeren en daarna ben ik de wijde wereld gaan ontdekken.

Ik ben heel graag op mezelf, maar ook gek op gezelligheid. Ik oordeel niet snel en hou ervan als mensen zichzelf durven zijn. 

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.

- Be kind -

Mijn Praktijk

Langs de Amsterdamse grachten in een prachtig pakhuis aan de Herengracht mag ik je ontvangen in een rustige en lichte ruimte, hartje centrum. 

Het pand is voorzien van een wachtkamer bij binnenkomst. Dit is fijn want sinds Covid19 neem ik tussen elke klant 20 minuten rust, om schoon te maken en te reinigen. Er is hier ook een toilet aanwezig en een fonteintje om je handen te wassen. 

Mijn praktijk bevind zich op de eerste verdieping en is te bereiken met de trap en de lift. De eerste keer zal ik je ophalen zodat je weet waar mijn praktijk zich bevindt.

Herengracht 221 bereik je met de metro vanaf Amsterdam Centraal Station (16 minuten lopen). Tram 12, 13 of 17 stoppen op de halte Dam/Raadhuisstraat (5 minuten lopen).

Opleiding

Door mijn grote interesse in de gezondheidszorg ben ik altijd bezig geweest met de zorg voor de mensen om mij heen. Ik ben een gediplomeerde coach en ik heb mijn acupunctuur en medische basiskennis afgerond aan de TCMA (Traditional Chinese Medicine Academy). Daarnaast ben ik in het bezit van een diploma MBK (Medische Basiskennis). Ik werk volgens de traditionele Chinese acupunctuur maar ik werk ook graag met Vijf Elementen Acupunctuur; de Tan-methode en ik pas ook veel andere therapieën toe zoals cupping, gua sha, bloodletting en moxa.

Naast behandeling geef ik ook voedingsadviezen. Ik heb mij in het bijzonder verdiept in medicinale Paddenstoelen en dit schrijf ik soms ook voor.

Mijn scriptie heb ik afgerond over Tinnitus en Acupunctuur. Ik ben ook gespecialiseerd in overgang, stress gerelateerde klachten en onvruchtbaarheid.

Ik volg regelmatig nascholingen om zowel mijn kennis van de westerse- als de oosterse geneeskunde up-to-date te houden.

Certificering

 • Acupunctuur voor slapeloosheid 
 • Bloodletting
 • Cosmetische Acupunctuur
 • Effectief pijn behandelen met acupunctuur met de Tan-methode
 • Benadering van alledaagse klachten; gewichtsveranderingen 
 • Medicinale paddenstoelen
 • De dynamiek van de Vijf Elementen in de TCM Psychologie
 • Functionele klachten behandelen met acupunctuur 
 • De acupuncturist als counselor
 • Gynaecologie: Vrouwelijke infertiliteit
 • Gynaecologie: Menopauze 
 • Huidaandoeningen (dermatologie, westers medisch)
 • Oncologie en Acupunctuur
 • De kracht van plantaardige voeding 
 • Pulse and Abdominal Maps of the Saam Organ Pairs