over acupunctuur

Het lichaam is een energienetwerk met meridianen. Hierop liggen acupunctuurpunten en elk punt staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Als dit energienetwerk niet goed meer stroomt, krijg je klachten. Met acupunctuur rem of stimuleer ik deze energieën om de balans te herstellen en de klachten te verminderen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?

Het aantal behandelingen dat nodig is, verschilt van persoon tot persoon. Voor complexe of langdurige aandoeningen kan één behandeling per week gedurende een paar maanden worden aanbevolen. Voor minder ernstige problemen zijn een paar bezoeken voldoende. V

ZIJN ER BIJWERKINGEN AAN DE BEHANDELING?

Meestal niet. Het komt vrij vaak voor dat men zich na de eerste behandeling diep ontspannen voelt of moe. Het is daarom aan te raden om na de behandeling rustig aan te doen. Af en toe verergeren de oorspronkelijke symptomen gedurende een paar dagen, of merk je veranderingen in eetlust en slaap en soms voel je andere emoties. Hier moet je je geen zorgen over maken, omdat het slechts aanwijzingen zijn dat de acupunctuur begint te werken.

DOET ACUPUNCTUUR PIJN?

Iedereen ervaart acupunctuur anders. De meeste mensen voelen slechts minimale pijn als de naalden worden ingebracht; sommigen voelen helemaal geen pijn. Zodra de naalden op hun plaats zijn, voel je niets. Acupunctuurnaalden zijn heel dun en stevig en zijn gemaakt van roestvrij staal. Ik gebruik wegwerpnaalden, er is geen risico op infectie door de behandelingen.