Onvruchtbaarheid

Zwanger worden gaat helaas niet altijd vanzelf. Onvruchtbaarheid kan hier een oorzaak van zijn. Het blijkt dat 1 op de 6 stellen problemen heeft met zwanger worden. Dat is veel en ik behoorde voorheen ook bij deze groep. De emoties van optimisme (“Ja, dit kan de maand zijn dat het gebeurt!”) naar paniek (“Ik zal nooit een kind krijgen. Waarom ik?”) schommelen op en neer. Heel vervelend.
 
Ik ontmoet veel vrouwen en mannen in de praktijk die problemen hebben met zwanger te worden en de oorzaken liggen uiteen. Vandaar dat ook geen één behandeling hetzelfde is. Wat ik doe als ik je behandel, is ervoor zorgen dat er genoeg doorstroming van energie is in het lichaam. Als dat gebeurt, is het lichaam meer in balans waardoor de hormoonhuishouding gereguleerd wordt. Maar dat niet alleen. Ook de kwaliteit van de eicel en het baarmoederslijm verbetert als de baarmoeder genoeg bloedcirculatie heeft. 


Acupunctuur is geen ‘snelle’ therapie. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig om het lichaam te optimaliseren. Voor de verbetering van zaadkwaliteit en eicelkwaliteit moet je denken aan 3 maanden. Andere oorzaken zijn sneller verbetert. Iedereen is anders, dus voor iedereen zal het verloop ook anders zijn. 


Het is ook belangrijk om te vermelden dat acupunctuur in deze moeilijke periode ook ontspanning kan geven, omdat een behandeling vaak heel rustgevend is. Ontspanning is een goede manier de kans op onvruchtbaarheid te verkleinen.