Vaginale afscheiding is het meest voorkomende gynaecologische symptoom bij vrouwen en velen lopen rond met dit zeer ongemakkelijke probleem zonder te weten dat acupunctuur zou kunnen werken om er vanaf te komen.

Een lichte vaginale afscheiding die halverwege de cyclus in volume toeneemt, is fysiologisch en normaal. Als de afscheiding verschilt in hoeveelheid, kleur, consistentie of geur, is het een pathologische aandoening.

Vaginale afscheiding heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de Chinese gynaecologie om de pathologie van de patiënt te begrijpen. Wees dus niet verbaasd als je acupuncturist ernaar vraagt. Het is meestal te wijten aan vocht dat de Meridianen Ren Mai en Dai Mai aantast.Onregelmatige voeding, overmatig fysiek werk, emotionele belasting, overwerk of leven in een vochtige omgeving kunnen allemaal verschillende afscheiding veroorzaken.

Het is belangrijk om te weten wanneer u een arts moet bezoeken (bijvoorbeeld wanneer het een seksueel overdraagbare aandoening is), maar hier zijn een paar huismiddeltjes die u eerst kunt proberen.

Baksoda

Griekse yoghurt

Als het probleem niet verdwijnt, bezoek dan uw doktor of bezoek een acupuncturist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *