De winter komt eraan! Omdat dit de meest yin tijd is, is de meest yang therapie het beste – en moxibustion maakt daar deel van uit! De natuur is puur yang, daarom heeft het de mogelijkheid om de primaire Qi van het lichaam te herstellen.

Moxibustion wordt al meer dan 2500 jaar gebruikt om ziekten te voorkomen en te genezen.Hoe werkt het? Gedroogde en verpulverde Bijvoet-plant (alsno bekend als Artemisia Vulgaris) wordt op specifieke acupunctuurpunten geplaatst en vervolgens langzaam verbrand. Door deze punten op te warmen kan de Qi in je lichaam beter stromen zodat Wind, Kou en Vocht verdreven kunnen worden. Een beter stromende Qi zal het immuunsysteem en de vitaliteit versterken – de yang van het lichaam.

Het is gebruikelijk om een kegel van directe moxa op een stuk gember of een stapel zout te plaatsen of moxa op een naald te leggen. De geur van de moxa kan erg sterk zijn, maar de warmte kan het lichaam echt stimuleren. Er zijn verschillende kwaliteiten moxa en ik gebruik de beste uit Japan.

Voordelen van Moxibustion:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *